Beleef Rijn Waal

Minicamping QKLQ

QKLQ

Na een reis naar Mongolië was het voor Ben en Anne-Marie Roelofs uit Angeren duidelijk. Ze gingen een camping beginnen in hun voormalige pruimenboomgaard! Geen gewone camping, bij Ben en Anne-Marie slaap je in één van de 15 authentieke Mongoolse Yurts!

Minicamping QKLQ

gercamping_betuwe_01Op een ruim terrein tussen de pruimenbomen staan de Mongoolse Yurts op een idyllisch plekje. Met de witte tentdoeken en de gekleurde deuren passen ze toch wonderwel goed in dit vlakke landschap. In de Yurts kun je met 4 personen comfortabel slapen. Er staan vier authentieke bedden, een kledingkast, een keukenblok met gascomfort, koelkast, complete keukeninventaris en een tafel met vier krukjes. Eventueel kan een houtkacheltje bijgeplaatst worden. Bij elke tent staat een picknicktafel en er is een centrale vuurplaats. Kom je met een groep dan kun je de grote Yurt/ Gertent bijboeken om gezellig samen te kunnen zijn. In deze tent van 9 meter doorsnee staan standaard 25 Mongoolse krukjes, 4 Mongoolse tafeltjes, een koelkast en een gaskachel. Alle elektriciteit wordt opgewekt via zonnepanelen.

Op het terrein staat een goed onderhouden en schoon sanitairgebouw waar je 5 toiletten, wastafels, spiegels, stopcontacten, 4 douches en een familiedouche vindt. Ook vind je hier overdekte aanrecht- en afwasplaatsen. Er is een sauna en een hot-tub welke in overleg en tegen betaling te gebruiken zijn. Op het terrein staan diverse speeltoestellen voor de kinderen en in het nabijgelegen veld staan de lama’s, kippen, ezels en yaks van de familie Roelofs. Tevens is er een leuk winkeltje waar Mongoolse spulletjes worden verkocht, van kleding tot sloffen tot spelletjes.

Op een kilometer afstand van de camping ligt het plaatse Angeren waar een bakker en supermarkt aanwezig zijn. Wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Maar heb je meer zin in een cultureel- of winkeldagje? Dan ben je zo in Arnhem (8km) of Nijmegen (13km). Wat is heerlijker dan na een fijne dag met je familie of vrienden bij thuiskomst heerlijk in de sauna of hot-tub te stappen die al voor je opgestookt zijn en lekker bij het kampvuur met iedereen na te praten en te lachen. Zo hoort vakantie te zijn!


Video’s

Camping voor de Vierdaagse

Open dag 2012


Foto’s van Minicamping QKLQ

Klik op de foto voor een vergroting.