Beleef Rijn Waal

Fort Pannerden

Fort Pannerden

Fort Pannerden is na jaren van verpaupering compleet gerestaureerd en nieuw ingericht en sinds dit jaar open voor bezoekers. Alles gaat nu om het ontdekken van het fort samen met het riviernatuurlandschap, de Klompenwaard, er omheen. Het onder de grond verborgen bouwwerk van wel vijf verdiepingen hoog was van cruciale betekenis voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het vernieuwde Fort Pannerden, met het unieke rivier-natuurlandschap en de Klompenwaard er omheen zal – samen met het nabijgelegen kasteel Doornenburg –  het toerisme in de regio een geweldige impuls geven.

Openingstijden fort
April, mei, juni, september en oktober:  woensdag, zaterdag en zondag;
Juli en augustus en in schoolvakanties (regio zuid): dinsdag t/m zondag;
November t/m maart: zaterdag en zondag;
Openingsuren: 11.00 – 17.00 uur.

Toegang betaald én vrij
In Fort Pannerden kun je met gemak een dag doorbrengen. Met één ticket kun je deelnemen aan alle interactieve programma’s in Fort Pannerden, je maakt ter plekke je combinatie. Passanten (fietsers, wandelaars) hebben vrij entree tot delen van het fort: bezoekerscentrum, film, restaurant en het uitzichtpunt bovenop het fort.
Entreeprijzen:  € 12,00. Kinderen 4 t/m 11 jaar € 8,50. 10 % korting op vertoon van een ticket van Kasteel Doornenburg. Kinderen t/m 3 jaar gratis.

Bezoekadres: Fort Pannerden, Waaldijk 1, Doornenburg
P-plaats voor auto’s op de Pannerdenseweg. Kijk voor vervoerservice naar het fort op de website.

Lees het persbericht over Fort Pannerden.

Download de Folder van Fort Pannerden.


Foto’s van Fort Pannerden

Klik op de foto voor een vergroting.