Beleef Rijn Waal

Deelnemers

Op deze pagina vindt u in het kort de gegevens van onze deelnemers. Door met uw muis over de afbeelding te gaan ziet u een ‘+’teken en icoontjes verschijnen. Via het ‘+’teken komt u terecht op de pagina van de deelnemer. Via de icoontjes kunt u naar de website van de deelnemer, de social media, kunt u rechtstreeks mailen en (met uw mobiele telefoon) bellen.
NB: Nog niet alle deelnemerpagina’s zijn ingevuld.


De Nieuwe Grens organiseert o.a de Tolkamerwandeling.

TolkamerWandeling

Tolkamer vanaf de Rijn

 

Wandelen, luisteren en genieten!
In de zomerperiode, van 8 juli tot en met 2 september, wordt elke vrijdagochtend de TolkamerWandeling georganiseerd. Een route van ongeveer 2 uur, door het dorp, langs de Rijn, naar de scheepswerf. Verhalen over toen, over nu, over een dorp aan de Rijn, verteld door een gepassioneerde inwoner.

Tolkamer, oude grensplaats voor de binnenvaart aan de Rijn, heeft veel te vertellen.
In de jaren ’50 was het dorp één en al café, winkel, rederijkantoor en wat al niet meer. Alle schepen moesten immers aanleggen in verband met de grensformaliteiten en dat bracht veel bedrijvigheid met zich mee. Daarnaast was er de scheepswerf en – iets verder – de steenfabriek. Veel hiervan is nog te zien, ook al varen de meeste schepen nu voorbij.

Vertrekpunt van de wandeling is Hotel de Tolkamer, Europakade 10 (beneden) om 10.30 uur.

De prijs is € 9,50 per persoon, inclusief koffie met appelgebak na de wandeling.
Reserveren is gewenst via info@denieuwegrens.nl.

Je kunt je ook aanmelden via een aanmeldformulier.


Programma wandeltochten 

Inzicht en Persoonlijke groei
In samenloop met Stefan Posthuma van De Munnikhof

Datum Tocht Dag(en)
3 mei PiramidePadDagTocht dinsdag
15-16 mei PinksterPiramidePadDagTocht zondag-maandag
24 juni PiramidePadDagTocht vrijdag
8-9 juli ZomerZotheid op het PiramidePad vrijdag-zaterdag
oktober HerfstPiramidePadTocht zaterdag-zondag

Focus op functioneren op je werk

Datum Seizoen Tocht Dag(en)
22 april Lente Struinen door de Strangen vrijdag
1 juli Zomer Struinen door de Strangen vrijdag
21 oktober Herfst Struinen door de Strangen vrijdag
28 december Winter Struinen door de Strangen woensdag

Zaterdag 21 mei: Nationale Wandelcoachdag

  • 09-12 u PiramidePadTochtje door Klompenwaard (Gendt)
  • 14-16 u KlankenWandeling door Lobberdense Waard (Pannerden)

Waalstrand

 

Camping Waalstrand, direct aan de Waal.
Met de unieke ligging direct aan de rivier is Camping Waalstrand in Gendt een bezoek meer dan waard.

Camping Waalstrand is een verzorgde terrascamping met een prachtig uitzicht op de rivier de Waal, grenzend aan de Gendtse Waard en tegenover de Millingerwaard. De toeristische campingplaatsen, direct aan de waterkant, bieden u een levend schilderij. De talloze schepen die voorbij varen, de mooie natuur, de vogels, de konikpaarden en gallowayrunderen die grazen aan de overkant van de rivier zorgen ervoor dat u zich heerlijk kunt ontspannen vanuit uw eigen stoel.

Heeft u geen caravan, camper of tent? Bij ons kunt u ook terecht voor de huur van een stacaravan of chalet voor een vakantieweek, midweek of voor gewoon een heerlijk weekendje weg. De 6 verhuuraccommodaties zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien.
Breng eens een bezoek aan Camping Waalstrand of fiets er een keer over heen om te zien wat onze camping u te bieden heeft.

Wij zijn geopend van 1 april tot 1 oktober, ook voor verhuuraccomodaties.

 

Waalstrand_logo-2013-._met-1024x337

Camping Waalstrand
Roger Cornelissen en Anciëlla Tap
Waaldijk 23a
6691 MB Gendt
Tel: 0481-421604
E-mail: info@waalstrand.nl
www.waalstrand.nl

 


Foto’s van Camping Waalstrand

Camping Waalstrand vanaf de krib

IMG_2492

Chalet 47A en B 295X107 - klein


De WaayCamping de Waay is een gezellige familiecamping gelegen in het rivierengebied en de Betuwe.
De camping ligt aan de rand van het dorpje Doornenburg, waar de Waal zich van de Rijn splitst en de Linge ontspringt.

U heeft hier een uniek startpunt voor geweldige fiets- en wandelroutes. Verken door middel van veerpontjes de kilometers flora en fauna in onze polders & uiterwaarden langs de rivieren.
Onderweg komt u langs boomgaarden, fiets u over dijkjes heen en ontmoet u in de natuurgebieden de Klompenwaard en de Gelderse Poort wilde Konickspaarden en de Galloway runderen.

De camping bied jaar- en toeristische plaatsen aan. Elke plaats is natuurlijk voorzien van stroom, afvoer, water en kabel. Op onze toeristische velden vind u moderne sanitair gebouwen en  Wifi. Vervelen is geen optie bij ons. In de schoolvakanties is er een professioneel recreatieteam en natuurlijk kunnen de kinderen zich prima vermaken in de indoor speeltuin, overkapt zwembad, sportvelden, airtrampolines, kinderboerderij, gameroom, speeltuinen, visvijver en de recreatievijver met waterglijbanen.
Op de camping kunt u voor een hapje & drankje terecht bij Eet- en Drinkfestijn de Waay. Voor lekkere snacks, ijs en snoep gaat u naar Snackbar Tante Sip. Ook staat zij klaar in de Minishop voor u met verse broodjes of de dagelijkse boodschapjes.

Graag nodigen wij u uit om een keer bij ons te komen kijken.

Met vrolijke groet,
Team de Waay

Adresgegevens
Camping de Waay
Rijndijk 67
6686 MC Doornenburg
Tel.: 0481 – 421256
Website: www.de-waay.nl


 

Foto’s van Camping De Waay

 

 

Camping de Aerdtse Wacht, om tot rust te komen!
Omringd door geweldige dijken, water en natuurlandschappen is Camping de Aerdtse Wacht een fantastische plek om heerlijk tot rust te komen, te wandelen of te fietsen. Op 1 km afstand bevindt zich recreatiegebied de Bijland. Hier kunt u prima terecht met uw boten. Gastvrijheid staat bij Camping de Aerdtse Wacht hoog in het vaandel. Camping de Aerdtse Wacht is een echte familie camping gerund door een familie.

Camping de Aerdtse Wacht biedt u verschillende kampeermogelijkheden. Ze hebben vaste plaatsen ( stacaravan/chalets) en passante kampeerplaatsen (toercaravan). De passante kampeerplaatsen zijn  voorzien van 6 ampère stroom, maar indien u meer comfort wenst beschikt Camping de Aerdtse Wacht ook over Comfortplaatsen. Deze Comfort kampeerplaatsen zijn naast de 10 ampère stroomaansluiting ook voorzien van een water- en rioolaansluiting. Natuurlijk heeft Camping de Aerdtse Wacht ook Camperplaatsen. Deze zijn totaal zelfvoorzienend en hier kunt u 24 uur per dag op- en afrijden.

Voorzieningen
Camping de Aerdtse Wacht beschikt over een diversiteit aan voorzieningen.
Zo is er een overdekt en verwarmd zwembad,  campingwinkel, cafetaria, horeca (waar je kunt spelen met airhockey, poolbiljart en dart), speeltuin, WIFI op de gehele park en is uw hond welkom bij ons.

Kindervakantie
Camping de Aerdtse Wacht beschikt naast het bij kinderen favoriete zwembad ook over vele speeltoestellen, volleybalvelden en skelters. Daarnaast is er in de zomer een recreatieprogramma.

Informatie
Voor meer informatie, beschikbaarheid en reserveringen neemt u alstublieft contact op met Camping de Aerdtse Wacht.

E-Mail:  info@deaerdtsewacht.nl
Telefoon: 31316 247331
Website: www.deaerdtsewacht.nl


QKLQ

Na een reis naar Mongolië was het voor Ben en Anne-Marie Roelofs uit Angeren duidelijk. Ze gingen een camping beginnen in hun voormalige pruimenboomgaard! Geen gewone camping, bij Ben en Anne-Marie slaap je in één van de 15 authentieke Mongoolse Yurts!

Minicamping QKLQ

gercamping_betuwe_01Op een ruim terrein tussen de pruimenbomen staan de Mongoolse Yurts op een idyllisch plekje. Met de witte tentdoeken en de gekleurde deuren passen ze toch wonderwel goed in dit vlakke landschap. In de Yurts kun je met 4 personen comfortabel slapen. Er staan vier authentieke bedden, een kledingkast, een keukenblok met gascomfort, koelkast, complete keukeninventaris en een tafel met vier krukjes. Eventueel kan een houtkacheltje bijgeplaatst worden. Bij elke tent staat een picknicktafel en er is een centrale vuurplaats. Kom je met een groep dan kun je de grote Yurt/ Gertent bijboeken om gezellig samen te kunnen zijn. In deze tent van 9 meter doorsnee staan standaard 25 Mongoolse krukjes, 4 Mongoolse tafeltjes, een koelkast en een gaskachel. Alle elektriciteit wordt opgewekt via zonnepanelen.

Op het terrein staat een goed onderhouden en schoon sanitairgebouw waar je 5 toiletten, wastafels, spiegels, stopcontacten, 4 douches en een familiedouche vindt. Ook vind je hier overdekte aanrecht- en afwasplaatsen. Er is een sauna en een hot-tub welke in overleg en tegen betaling te gebruiken zijn. Op het terrein staan diverse speeltoestellen voor de kinderen en in het nabijgelegen veld staan de lama’s, kippen, ezels en yaks van de familie Roelofs. Tevens is er een leuk winkeltje waar Mongoolse spulletjes worden verkocht, van kleding tot sloffen tot spelletjes.

Op een kilometer afstand van de camping ligt het plaatse Angeren waar een bakker en supermarkt aanwezig zijn. Wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. Maar heb je meer zin in een cultureel- of winkeldagje? Dan ben je zo in Arnhem (8km) of Nijmegen (13km). Wat is heerlijker dan na een fijne dag met je familie of vrienden bij thuiskomst heerlijk in de sauna of hot-tub te stappen die al voor je opgestookt zijn en lekker bij het kampvuur met iedereen na te praten en te lachen. Zo hoort vakantie te zijn!


Video’s

Camping voor de Vierdaagse

Open dag 2012


Foto’s van Minicamping QKLQ

Klik op de foto voor een vergroting.


 

Gelderse PoortDe Gelderse Poort is een ideaal rustpunt op je fietsroute. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je zelfs je elektrische fiets opladen. Tijdens je rustpauze heb je uitzicht op de bedrijvige scheepvaart.

Adresgegevens
Rijndijk 6
6566 CG  Millingen aan de Rijn
Tel.: 0481 – 434182
Email: info@de-gelderse-poort.com
Website: www.de-gelderse-poort.com

Openingstijden

openingstijden

Of zie onze website.


 

Foto’s van de Gelderse Poort

WaardvanKekerdomWilderniscafé bruist als vanouds

Waard van kekerdomterrasAlle wegen leiden naar Kekerdom, zo blijkt uit de top-fietsroutes die landelijke worden aanbevolen. Een fietstocht naar Kekerdom via Kranenburg of de Vlietberg is zeer de moeite waard. Het ligt middenin het idyllische pontjesrondje van drie fietspontjes die in het zomerseizoen over de Waal en het Pannerdensch Kanaal varen. U kunt uw accu en die van uw fiets bij het Wilderniscafé opladen.

Het gezelligste café in de Ooijpolder heeft het terras op het zuiden! Elke dag biedt het de gelegenheid voor lunch en diner met biologische streekproducten. Deze intieme herberg is ook uitermate geschikt voor een groepsarrangement, een feestelijke gelegenheid of excursies met gids in de Millingerwaard. En voor de ultieme rustzoeker is er plek in onze heemtuin met een pot thee tussen de bloemen.

Het huiskamercafé onder aan de Duffeltdijk bruist. Zo is er elke zondagmiddag gratis live muziek. Diverse dansdocenten bieden op vaste uren hun projecten aan en er worden thema-avonden georganiseerd met diner en entertainment. Uit alle windstreken maken gasten gebruik van de sfeervol ingerichte kamers in onze ‘Bed & Brood’ om te genieten van de vrijheid in de Millingerwaard. Dus: Neem een dag vrij en kom naar Kekerdom!


Foto’s van het Wilderniscafé De Waard van Kekerdom

Waard van kekerdomterras

 

Fort Pannerden

Fort Pannerden is na jaren van verpaupering compleet gerestaureerd en nieuw ingericht en sinds dit jaar open voor bezoekers. Alles gaat nu om het ontdekken van het fort samen met het riviernatuurlandschap, de Klompenwaard, er omheen. Het onder de grond verborgen bouwwerk van wel vijf verdiepingen hoog was van cruciale betekenis voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het vernieuwde Fort Pannerden, met het unieke rivier-natuurlandschap en de Klompenwaard er omheen zal – samen met het nabijgelegen kasteel Doornenburg –  het toerisme in de regio een geweldige impuls geven.

Openingstijden fort
April, mei, juni, september en oktober:  woensdag, zaterdag en zondag;
Juli en augustus en in schoolvakanties (regio zuid): dinsdag t/m zondag;
November t/m maart: zaterdag en zondag;
Openingsuren: 11.00 – 17.00 uur.

Toegang betaald én vrij
In Fort Pannerden kun je met gemak een dag doorbrengen. Met één ticket kun je deelnemen aan alle interactieve programma’s in Fort Pannerden, je maakt ter plekke je combinatie. Passanten (fietsers, wandelaars) hebben vrij entree tot delen van het fort: bezoekerscentrum, film, restaurant en het uitzichtpunt bovenop het fort.
Entreeprijzen:  € 12,00. Kinderen 4 t/m 11 jaar € 8,50. 10 % korting op vertoon van een ticket van Kasteel Doornenburg. Kinderen t/m 3 jaar gratis.

Bezoekadres: Fort Pannerden, Waaldijk 1, Doornenburg
P-plaats voor auto’s op de Pannerdenseweg. Kijk voor vervoerservice naar het fort op de website.

Lees het persbericht over Fort Pannerden.

Download de Folder van Fort Pannerden.


Foto’s van Fort Pannerden

Klik op de foto voor een vergroting.

 

WitjesVoor elke gelegenheid het geschikte Partyschip

Rederij Witjes Partyschepen en Rondvaarten verzorgt aan boord van haar partyschepen rondvaarten, familie-, personeelsfeesten en vergaderingen, compleet met drankjes, lunches, diners of een warm- en koud buffet.

De Graaf van Bylant heeft 3 ruime salons en is geschikt voor gezelschappen van 50 tot 350 personen. Het Partyschip Schenckenschans is bedoeld voor kleinere gezelschappen vanaf 10 personen tot maximaal 32 personen.

Een feest kan geheel naar wens van de klant worden uitgevoerd, maar het is ook mogelijk om te kiezen uit een van de vele arrangementen van Rederij Witjes.

Rondvaarten
Voor de individuele gast bieden verschillende rondvaarten aan bijv. Rondvaart op de Rijn, Waal in Vlammen of een dagtocht Nijmegen.

Nieuw is de vaartocht “Eten en Varen op de Rijn”. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een heerlijk warm koud buffet. Ideaal voor kleinere gezelschappen!
Op onze website staat het volledige programma.

Rederij Witjes, het juiste adres voor varend feestvieren!
Europakade 3b, 6916 BG Lobith-Tolkamer
Telefoon: 0316 – 540554 of 06 – 53243747
website: http://www.rederijwitjes.nl/


 

Foto’s van Rederij Witjes

Lees hier de Nieuwsbrief van Zepplinn.

Wist u dat Zepplinn…

Alle cursussen zijn inclusief koffie, thee en gebruik van handgereedschappen.Exclusief: steen. Stenen zijn in voldoende maten en soorten aanwezig, prijzen variëren van 2.10 tot 3,50 per kilo.Bronsmaterialen komen per persoon nog in rekening.Tegels voor mozaïeken zijn € 1,30 per tegel en € 2 voor de rode tegels.Eventueel is er ook gereedschap te koop.U dient zelf zorg dragen voor stofkapje, beschermbril en werkkleding.

 

 

Ook steen en gereedschappen bij ons kunt kopen op afspraak.

Wist u dat we ook uw beeld in boetseerwas in brons gieten voor u? Dat we uw beeld ook op sokkels in steen, en ander materiaal kunnen zetten voor u? Dat we al uw laswerk voor brons kunnen doen? Reparatie en restauratie van kunstwerken.

Wist u dat wij: Kinderfeestjes en team uitjes verzorgen met allerlei creatieve mogelijkheden! Samenwerken met locale ondernemers om grote groepen ook met sportelementen kano, fiets en wandelingen te kunnen combineren!

Overnachtingshut hebben voor twee personen in onze lommerrijke tuin!

informeer ernaar.

 

Atelierverhuur met eventueel gebruik van galerie / serre en tuin.
Ons atelier is ook te huur voor docenten die les willen geven of een training.
Dit kan per dagdeel/ dag en een cyclus van een aantal dagdelen wekelijks achter elkaar.
Prijs is afhankelijk van de wensen en de frequentie. Koffie, thee, lunchgebruik etc. Eventueel met huur van Marjo of Jos als docent.

 

Gelderse waarden

Buitengoed Gelderse Waarden, conferentie & educatie, is een locatie voor zakelijke bijeenkomsten (5 tot 100 personen). Wij bieden een totaalconcept: zowel de locatie als het op maat organiseren, faciliteren en ontzorgen van breed uiteenlopende zakelijke bijeenkomsten onder één dak.

De prachtige natuur, het boerenerf én –gastvrijheid maken de locatie tot een unieke, sfeervolle plek om samen te zijn.

Daarnaast verzorgt Buitengoed Gelderse Waarden educatieve programma’s voor (basis)scholen omtrent de onderwerpen landbouw, natuur en zorg.

Adresgegevens
Rijndijk 2
691 KA Pannerden
Tel.: 0316 – 371196
Email: info@geldersewaarden.nl
Website: www.geldersewaarden.nl

 

Foto’s van Buitengoed Gelderse Waarden